Gezondheidspas Reizen
Basisvaccinaties
Tabel met vaccinaties en preventieve behandelingen
Specifieke vaccinaties
Andere preventive maatregelen
Gezond op reis
Bijzondere situaties
Goed om weten
Uw reisapotheek
Lijst van erkende vaccinatiecentra
 
 

Specifieke reisvaccinaties

  Gele koorts
Cholera

Hepatitis A
Hondsdolheid
Meningokokken
Centraal-Europese tekenencefalitis

Japanse encefalitis
Buiktyfus

Gele koorts

Dit is een ernstige ziekte die voorkomt in bepaalde subtropische streken van Afrika en Latijns-Amerika. Vaccinatie tegen gele koorts is absoluut noodzakelijk wanneer u naar deze streken reist.

Vaccinatie wordt aangeraden voor heel wat landen in Zuid-Amerika en subsaharisch Afrika. In sommige landen is vaccinatie verplicht, zelfs indien u slechts enkele uren in het land doorbrengt.

Een teken in de tabel in de tabel betekent dat de vaccinatie noodzakelijk of verplicht is (het land in kwestie eist soms geen vaccinatie maar het is zeer sterk aanbevolen omdat gele koorts er voorkomt).

Een teken betekent dat er geen vaccinatie-attest geëist wordt voor Belgen die rechtstreeks uit België komen.

De inenting is heel doeltreffend. Het vaccin is levenslang geldig, behalve voor sommige mensen en sommige omstandigheden (zie reisgeneeskunde.be).

Voor een geldige registratie en een officieel attest in het internationaal inentingscertificaat (gele boekje), moet de inenting in een erkend vaccinatiecentrum gebeuren, tenminste 10 dagen voor uw vertrek.

Cholera

Het risico op cholera is uiterst gering voor reizigers die de voorschriften in verband met de voedselhygiëne respecteren.

Sommige Afrikaanse landen eisen nog een vaccinatie-attest. Vaccinatiecentra leveren voor deze landen een document af dat u niet mag gevaccineerd worden.Omtrent Gezondheid vzw