Gezondheidspas Reizen 2015
Basisvaccinaties
Tabel met vaccinaties en preventieve behandelingen
Specifieke vaccinaties
Andere preventive maatregelen
Gezond op reis
Bijzondere situaties
Goed om weten
Uw reisapotheek
Lijst van erkende vaccinatiecentra
 
 

ABEL MET VACCINATIES EN PREVENTIEVE BEHANDELINGEN

Dit is de 25e editie van de Gezondheidspas Reizen. U vindt hier alle informatie in een notendop om gezond en veilig te reizen: adviezen bij de voorbereiding van uw reis; aanbevolen vaccinaties, samenstelling van de reisapotheek, enzovoorts. Verder geeft hij tips om tijdens uw reis gezondheidsproble-men te voorkomen en te verhelpen.

De informatie in de Gezondheidspas Reizen is louter informatief. Het is belangrijk om voor elke reis steeds individueel advies te vragen aan uw arts. Sommige adviezen zijn immers slechts van toepassing voor sommige reizigers, in sommige seizoenen of voor specifieke streken in een land.

Raadpleeg uw huisarts minstens één maand voor het vertrek.

De Gezondheidspas Reizen bevat een tabel met de belangrijkste aanbevelingen per land. Bijkomende vaccinaties kunnen echter nodig zijn.
De tabel herneemt de algemene aanbevelingen voor elk land op basis van de gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie en de Belgische Wetenschappelijke Studiegroep Reisgeneeskunde (m.m.v. het Instituut voor Tropische Geneeskunde - ITG) op 15/3/2016.
Laat deze aanbevelingen checken door uw huisarts (of door een erkend vaccinatiecentrum). Zo bent u zeker dat ze nog actueel zijn en aangepast zijn aan uw persoonlijke situatie.

Een gedetailleerd overzicht is te vinden op de site van het ITG

De Gezondheidspas Reizen© wordt uitgegeven door de VZW Omtrent Gezondheid.

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde publiceert op haar website een hoofdstuk over gezondheidsinformatie met betrekking tot reizen naar dichterbij gelegen gebieden met name naar een Europees land, naar de Middellandse Zee, Noord-Afrika of het Midden-Oosten.

Met dank aan de Travel Clinic van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen voor haar bijdrage.

© Omtrent Gezondheid vzw 2016Omtrent Gezondheid vzw